
در این مطلب سعی بر آن است تا بتوانیم به معرفی گرایش های ارشد مدیریت فناوری اطلاعات بپردازیم تا به شما دیدگاه صحیحی را در این باره منتقل کنیم.
فهرست گرایش های ارشد مدیریت فناوری اطلاعات
در ابتدا بهتر است تا لیستی از عناوین گرایش های ارشد مدیریت فناوری اطلاعات داشته باشید. فهرست گرایش های ارشد مدیریت فناوری اطلاعات به شرح زیر است:
- کسب و کار الکترونیک
- سیستم های اطلاعاتی پیشرفته
- مدیریت دانش
- مدیریت منابع اطلاعاتی
- هوشمندی کسب و کار
کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، در کد ضریب 4 کنکور کارشناسی ارشد مدیریت قرار دارد. کد ضریب های ارشد مدیریت، مفهومی است که سازمان سنجش و وزارت علوم برای دسته بندی گرایش های ارشد مجموعه مدیریت، استفاده می کنند. در اصطلاح ساده، کد ضریب به این معناست که دروس و ضرایب دروس ارشد مدیریت، در آن کد ضریب برای همه گرایش ها و زیر گرایش ها، یکسان است.
گرایش ارشد کسب و کار الکترونیک مدیریت فناوری اطلاعات
گرایش ارشد کسب و کار الکترونیک مدیریت فناوری اطلاعات، به عنوان اصلی ترین گرایش ارشد مدیریت فناوری اطلاعات شناخته می شود. از عنوان این گرایش، کاملاً پیداست که به مدیریت فناوری اطلاعات در حوزه دیجیتال یا اصطلاحاً الکترونیک می پردازد. در دنیای کسب و کار آنلاین امروزه، اساسی ترین بخش عملیاتی همان بخش آی تی است. این بخش به عنوان یکی از اصلی ترین پایه های کسب و کارهای دیجیتال و الکترونیک باید به شکل صحیحی مدیریت شود. اینجاست که یک مدیر فناوری اطلاعات با دانش های تخصصی خود در حوزه مدیریت، کامپیوتر و آی تی، کسب و کار الکترونیک را به بهترین شکل می تواند ایجاد کند و توسعه دهد.
گرایش ارشد کسب و کار الکترونیک با بیش از 38 درصد از ظرفیت پذیرش ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، در رتبه اول ارشد این رشته از این نظر قرار دارد. همین امر، گرایش ارشد کسب و کار الکترونیک را یکی از مهم ترین گرایش های ارشد مدیریت فناوری اطلاعات کرده است.
گرایش ارشد سیستم های اطلاعاتی پیشرفته مدیریت فناوری اطلاعات
گرایش ارشد سیستم های اطلاعاتی پیشرفته مدیریت فناوری اطلاعات، به حوزه داده های بزرگ یا اصطلاحاً بیگ دیتا ورود می کند. سیستم های دیجیتالی امروزه با حجم عظیمی از داده های کاربران خود، تبدیل به بسترهایی شده اند که ارزش اطلاعات آنها، گاهی از ارزش خود بیزینس آنها بیشتر می شود! در گرایش ارشد سیستم های اطلاعاتی پیشرفته شما با مدیریت داده های عظیم در بسترهای نوین تکنولوژیکی آشنا و در این حوزه متخصص می شوید. بدیهی است که ارزش چنین گرایشی با توجه به پلتفرم های آنلاین امروزه و کمیپن های بازاریابی مبتنی بر داده، چقدر بالاست.
گرایش ارشد سیستم های اطلاعاتی پیشرفته با بیش از 24 درصد از ظرفیت پذیرش، در رتبه دوم ارشد مدیریت فناوری اطلاعات از این نظر قرار می گیرد. جایگاه آن را در بین رتبه های خوب، در رتبه های قبولی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات می توانید مشاهده کنید. همچنین درصدهایی که رتبه های برتر ارشد مدیریت فناوری اطلاعات را می سازند را در مطلب کارنامه های ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، می توانید پیدا کنید.
گرایش ارشد مدیریت دانش مدیریت فناوری اطلاعات
گرایش ارشد مدیریت دانش مدیریت فناوری اطلاعات را اگر با عنوان مدیریت داده ها تفسیر کنیم، بیشتر قابل درک می شود. در واقع یک مدیر آی تی در گرایش ارشد مدیریت دانش نقش یک نگه دارنده و سپس توزیع کننده داده ها را دارد. حال اگر این داده ها به درستی نگه داری و بایگانی نشوند و به درستی به به متخصصان حوزه های مختلف تحویل داده نشوند، عملاً یک هیچ بزرگ به دست می آید. در نتیجه گرایش ارشد مدیریت دانش در تلاش است تا متخصصینی از مدیریت فناوری اطلاعات را تربیت کند که بتوانند با یک امنیت بالا و منطق صحیح، داده ها را انبار و سپس در دسترس و اختیار متخصصین هر حوزه قرار دهند. سهم گرایش ارشد مدیریت دانش از ظرفیت پذیرش ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، 11.5 درصد است.
گرایش ارشد مدیریت منابع اطلاعاتی مدیریت فناوری اطلاعات
گرایش ارشد مدیریت منابع اطلاعاتی در مدیریت فناوری اطلاعات، در واقع یک نقش کاملاً مدیریتی است. در واقع مدیریتی ترین شکل مدیریت فناوری اطلاعات، در این گرایش پیدا می شود. منابع اطلاعاتی هر سازمان و هر کسب و کار، از مهم ترین سرمایه هایش به حساب می آید. طبیعی است کسی می تواند از این داده ها مراقبت و آنها را به درستی مدیریت کند که مدیریت فناوری اطلاعات را در گرایش ارشد مدیریت منابع اطلاعاتی، متخصص باشد. گرایش ارشد مدیریت منابع اطلاعاتی، سهم بیش از 23 درصد را در ظرفیت پذیرش ارشد مدیریت فناوری اطلاعات دارد. نکته بسیار مهم درباره این گرایش این است که هیچ دانشگاه دولتی به صورت روزانه و نوبت دوم، در این گرایش، دانشجو نمی پذیرد و تقریباً بیش از 90 درصد پذیرش این گرایش به دانشگاه آزاد متعلق است.
گرایش ارشد هوشمندی کسب و کار مدیریت فناوری اطلاعات
گرایش ارشد هوشمندی کسب و کار مدیریت فناوری اطلاعات، یکی از جذاب ترین گرایش های این رشته است. پذیرش دانشجو در این گرایش در دانشگاه های تهران، تربیت مدرس و خوارزمی صورت می گیرد و ظرفیت پذیرش آن بالا نیست و فقط 2.7 درصد از ظرفیت پذیرش را به خود اختصاص داده است. گرایش ارشد هوشمندی کسب و کار تلاش می کند تا یک مدیر فناوری اطلاعاتی تربیت کند که بتواند یک کسب و کار را از حالت سنتی و قدیمی به حالت مدرن آن تبدیل کند. طبیعی است که تخصص در حوزه های دیجیتال مارکتینگ و همچنین چگونگی جمع آوری داده های جدید و ترکیب آنها با داده های قدیمی، از مهم ترین ویژگی های یک فارغ التحصیل ارشد هوشمندی کسب و کار در مدیریت فناوری اطلاعات است.