
در این مطلب به آمار تعداد شرکت کنندگان ارشد برق در فاصله سال های بین ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ می پردازیم.
اهمیت اطلاعات درباره تعداد شرکت کنندگان برق
اهمیت اطلاعات درباره تعداد شرکت کنندگان برق در این است که برای شما مشخص می کند که با چه تعداد از دارندگان لیسانس مهندسی برق برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد برق، باید رقابت کنید. علاوه بر این مقایسه تعداد شرکت کنند گان ارشد برق با ظرفیت پذیرش ارشد برق، میزان شانس قبولی شما یا اصطلاحاً درجه آزادی قبولی شما در کنکور ارشد برق را مشخص می کند.
همچنین، تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، تأثیر بسیار زیادی در بازار کار ارشد برق دارد. به مطلب کاملاً جامع و تحلیلی که درباره بازار کار ارشد برق در گرایش های مختلف پرداخته ایم، مراجعه کنید.
تحلیل بازار کار ارشد برق در همه گرایش ها
اما به نظر من آنچه که بسیار اهمیت دارد، موارد دیگری است که در انتهای مطلب به صورت کامل آنها را تحلیل کرده ام. ابتدا براساس سال کنکور، تعداد شرکت کنندگان ارشد برق در سال های اخیر را با هم بررسی می کنیم.
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۰
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۰، حدود 10500 نفر بود. البته آمار تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۰ نسبت به 5 ساله قبل از ۱۴۰۰ روند کاهشی حدود 20000 نفر را تجربه کرده است. یعنی بیش از دو برابر کاهش، که رقم بسیار بسیار زیادی است. در انتهای مطلب به دلایل کاهش بسیار زیاد تعداد شرکت کنندگان ارشد برق به صورت مفصل پرداخته ایم.
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۱
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۱، براساس آخرین آمار، 10300 نفر بود. تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، کاهش کمی را نسبت به سال گذشته داشته است.
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۲
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۲، براساس آخرین آمار، حدود 8500 نفر بود. نسبت به سال گذشته، تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، کاهش حدود 2000 نفری داشته است.
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۳
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۳ براساس آخرین آمار، حدود 8500 نفر بوده است. تعداد شرکت کنندگان ارشد برق نسبت به سال گذشته، روند کاهشی نداشته است، به نوعی به یک حد ثابت رسیده است.
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۴
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۴ در تاریخی که این مطلب نگاشته می شود، دقیقاً مشخص نیست ولیکن می توان براساس آمار تعداد شرکت کنندگان ارشد برق در سال های اخیر و براساس میزان رشد یا کاهش تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، تخمین دقیقی از تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۴، به دست آورد.
در نهایت براساس تمامی تحلیل های بالا، تعداد شرکت کنندگان ارشد برق ۱۴۰۴، حدود 8000 نفر خواهد بود. در نهایت این اطلاعات به شما کمک می کند تا انتخاب رشته ارشد برق را با اطمینان و دقت بیشتری انجام دهید.
تعداد شرکت کنندگان ارشد برق از نگاه آمار
با تحلیل تعداد شرکت کنندگان ارشد برق از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ از نگاه آمار، متوجه حقایق بسیاری می شویم. نمودار زیر، روند تعداد شرکت کنندگان ارشد برق بین سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ را نشان می دهد.

همانطور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، روند کاهشی تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، بسیار شدید بوده است و ناگهان از حدود 30000 نفر در سال ۱۳۹۶ به حدود 22000 نفر در سال ۱۳۹۷ و سپس یک سیر نزولی تا حدود 10000 نفر در سال ۱۴۰۰، رسیده است. اما دلایل و تحلیل این کاهش شدید چه بوده است؟
تحلیل کاهش تعداد شرکت کنندگان ارشد برق
تحلیل و دلایل کاهش تعداد شرکت کنندگان ارشد برق را می توان به موارد زیر مرتبط دانست:
- نبود بازار کار مناسب برای مهندسین برق: حجم بسیار زیاد فارغ التحصیلان لیسانس برق و متعاقب آن، حجم بسیار زیاد ظرفیت پذیرش ارشد برق توسط دانشگاه ها، به خصوص دانشگاه های آزاد و غیرانتفاعی، باعث شد تا تعداد زیادی مهندس برق داری مدرک ارشد وارد بازار کاری شوند که ظرفیت جذب این همه کارشناس و کارشناس ارشد برق را نداشته است. در نتیجه انگیزه بسیاری از دارندگان لیسانس برق برای ادمه تحصیل در ارشد برق، کاهش یافته است و این کاهش همچنان هم ادامه دارد ولی شیب آن در حال کند شدن است. البته آنقدر کاهش یافته که دیگر جایی برای کاهش ندارد.
- شرایط بی ثبات اقتصادی و فشارهای سنگین زندگی: بی ثباتی های اقتصادی کشور و عملاً تحمیل فشارهای سنگین به خانواده دارندگان لیسانس برق، باعث شد تا نه تنها انگیزه ای برای ادامه تحصیل وجود نداشته باشد، بلکه دارندگان کارشناسی برق، تصمیم بگیرند که هر چه سریعتر وارد هر بازار کاری که هست، بشوند. شاید جالب باشد که روند کاهشی تعداد شرکت کنندگان ارشد برق با اوج گیری های ناگهانی تورم، همخوانی دارد. البته که کم کم جامعه به این تورم عادت کرده است!
- رفتن بازار کار از مدرک به سمت مهارت: بازار کار، دیگر تمایلی به اهمیت دادن به مدرک کارجویان ندارد. برای بازار کار برق، مهارت مهندس برق اهمیت دارد. در مبحث بازار کار ارشد برق، کاملاً این مطلب را توضیح داده ام. در نتیجه؛ تمایل دارندگان مدرک لیسانس برق نیز از گرفتن مدرک ارشد به سمت کسب مهارت رفته است.
- سخت بودن و سنگینی دروس ارشد برق و نگاه پوچ گرایانه به تحمل این سختی: اگر نگاهی به دروس و ضرایب دروس ارشد برق بیندازید، متوجه می شوید که ارشد برق، از سخت ترین رشته های کارشناسی ارشد به حساب می آید. حتی پس از قبولی در ارشد هم، با دروس آسانی سر و کار نخواهید داشت. با توجه به موارد یک تا سه، نگاه پوچ گرایانه به تحمل این سختی هم در کاهش تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، تأثیر داشته است. در واقع مهندس برق به این نتیجه رسیده است: “آخرش که چی؟!”
- هزینه های بسیار سنگین تحصیل در مقطع ارشد: بسیاری را دیده ام که کارشناسی ارشد برق دانشگاه آزاد قبول شده اند و آن را نیمه کاره رها کرده اند، چرا که نتوانسته اند توجیهی منطقی برای پرداخت این هزینه های سنگین پیدا کنند. هزینه ای که عملاً بازار کار آن را باز نخواهد گرداند.
- تمایل به تغییر رشته از برق به رشته های دیگر: قطعاً تمایل به تغییر رشته در ارشد، از برق به سایر رشته ها، دلیلی جز بهتر شدن فرصت بازار کار، نمی تواند دلیل محکم تری داشته باشد. قطعاً عدم علاقه به برق هم تأثیر دارد ولی حرف آخر را بازار کار می زند. در سال های اخیر، تعداد زیادی از داوطلبان کارشناسی ارشد، از رشته برق، به رشته هایی همچون MBA یا همان مدیریت کسب و کار، مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، حسابداری، زبان انگلیسی و کامپیوتر، تغییر رشته داده اند. افزایش تعداد شرکت کنندگان این رشته ها در سال های افول تعداد شرکت کنندگان ارشد برق، دلیل قاطعی بر این مدعاست.
همه دلایل بالا را که نگاه کنیم می بینیم که اقتصاد، درآمد و بازار کار، دلایل اصلی بوده اند. دلایل جامعه شناسی نیز در کنار دلایل اقتصادی، تأثیر بسیار زیادی داشته اند. اما همه می دانیم که وقتی اقتصاد و پول درست به گردش در آمده باشد، جامعه شناسی هم خودش را می تواند به سمتی منطقی تر هدایت کند. موفق باشید.